[1/17]
[2/17]
[3/17]
[4/17]
[5/17]
[6/17]
[7/17]
[8/17]
[9/17]
[10/17]
[11/17]
[12/17]
[13/17]
[14/17]
[15/17]
[16/17]
[17/17]

West Hill Housing

Apartment block
London, 2015 -
Under construction

The new-build apartment block has been arranged around a planted courtyard which serves as a green foyer to enter all flats and to distribute light generously into all rooms. This airy and quiet centre is surrounded by a composition of large tiled roofs echoeing the language of the adjacent Victorian building and at the same time providing characterful interiors with double-height rooms on all floors under the expressive roof shapes. Each flat has an individual layout with dual or triple aspect to the street and to the calm courtyard. A glazed loggia at the centre of each flat serves as a generous outdoor garden room bringing daylight deep into each layout and naturally organises the semi-open plan with spacious connected living-kitchen-dining areas. The facades translate the colour and material palette of its context into a calm horizontal organisation of windows and terraces while the composition of gables, roofs and dormers connect the proposal to its neighbour to form a discrete and yet characterful background for making it part of the street silhouette.
The project is in collaboration with Emily Greeves Architects.

  • [1/17]
  • [2/17]
  • [3/17]
  • [4/17]
  • [5/17]
  • [6/17]
  • [7/17]
  • [8/17]
  • [9/17]
  • [10/17]
  • [11/17]
  • [12/17]
  • [13/17]
  • [14/17]
  • [15/17]
  • [16/17]
  • [17/17]